spot_imgspot_img

Vleermuizen vertragen de realisatie van Park Langendijk

Breda – Vleermuizen en stikstofregels vertragen de realisatie van Park Langendijk in Breda. Op het terrein van Park Langendijk in Breda zijn vleermuizen aangetroffen in de nog niet gesloopte Zusterflat, waardoor de sloopwerkzaamheden momenteel stil liggen. Dit is het gevolg van een flora- en faunaonderzoek dat voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden is uitgevoerd.

Omdat de vleermuis een beschermde diersoort is, zijn er tijdelijke maatregelen getroffen in de vorm van diverse kasten aan en in de gevels van gebouwen in de directe omgeving van Park Langendijk. De sloop van de Zusterflat kan pas plaatsvinden zodra er een ontheffing van de omgevingsdienst is ontvangen.

Park Langendijk

Daarnaast zorgen gewijzigde stikstofregels ook voor extra vertraging bij de realisatie van Park Langendijk. Dit heeft consequenties voor de planning van het bestemmingsplan en de verkoop en realisatie van de woningen en appartementen.

Woningen

Verkoop van woningen en appartementen De projectontwikkelaar streeft ernaar om het bestemmingsplan voor de zomer van 2023 te behandelen in de gemeenteraad. Na de zomer van 2023 verwacht men de eerste informatie over de woningen en appartementen online te kunnen plaatsen. De start van de verkoop van de eerste deelplannen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Vleermuizen

Kortom, de aanwezigheid van vleermuizen en gewijzigde stikstofregels zorgen voor vertraging bij de realisatie van Park Langendijk in Breda. Hoewel er tijdelijke maatregelen zijn getroffen voor de vleermuizen, kan de sloop van de Zusterflat pas plaatsvinden zodra er een ontheffing van de Omgevingsdienst is ontvangen. De start van de verkoop van de woningen en appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img