spot_imgspot_img

Planbare zorg in ziekenhuizen wordt verder afgeschaald

De planbare zorg in ziekenhuizen komt verder in de knel. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft demissionair zorgminister Hugo de Jonge gevraagd fase 2D uit het opschalingsplan te bekrachtigen, meldt een LNAZ-woordvoerder. Fase 2D houdt in dat landelijk de kritieke planbare zorg wordt afgeschaald.

Fase 2D is de laatste fase voor dat code zwart in werking treedt. Dat betekend dat alle IC-bedden worden bezet door patiënten met COVID-19.

Ziekenhuizen

12 van de 74 ziekenhuizen die vandaag gegevens hebben aangeleverd geven aan de kritieke planbare zorg niet of niet altijd binnen 6 weken te kunnen leveren.

Maatregelen

Tussen gisterochtend en vanochtend heeft het RIVM 22.274 positieve coronatests geregistreerd in Nederland. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert daarom het demissionaire kabinet om de horeca en niet-essentiële winkels en kappers om 17.00 uur te laten sluiten.

Update vandaag

Vanwege de toename van het aantal ernstige coronagevallen breiden de Nederlandse ziekenhuizen op 6 dec 2021 het aantal bedden op de intensive cares uit naar 1250.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
9.5 °
8.4 °
93 %
7.5kmh
100 %
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
ma
6 °
spot_imgspot_img