Politie kiest bewust voor vervuilende dieselauto’s

Nieuwe politiewagens

De ChristenUnie stelt kamer vragen over de aanbesteding van nieuwe politiewagens, waarbij is gekozen voor vieze diesels in plaats van vlinder knuffelende benzine of hybride aandrijving.

De keuze voor de diesels

dat er kritiek is op aanbestedingen van de Politie. De keuze voor de diesels is in dit geval gemaakt op basis van een belastingvoordeel dat ervoor zorgt dat het goedkoper is om diesels te kopen. Benzine en hybride auto’s waren uitgesloten in de aanbestedingsprocedure, waar de Satansappers de enige mogelijkheid waren. De ChristenUnie is hels, want men is van mening dat de Politie een voorbeeldfunctie heeft in ons land. Carla Dik-Faber gaat daarom vragen stellen aan Staatssecretaris Dijkhoff. Dat meldt BNR vanmorgen. Dik-Faber wil dat milieu-eisen minstens als criterium meegenomen moeten worden in de aanbesteding.

politie kiest bewust voor vervuilende auto

Natuur en Milieu

Zijn ook Biologische.website en Natuur en Milieu volledig over de zeik. Zij claimen dat een diesel in de praktijk drie tot vier keer meer uitstoot dan in de fabrieksopgave genoemd wordt. Bovendien vinden ze het belachelijk dat de overheid inzet op duurzaamheid, maar zelf in ranzige vies-bah diesels gaat rijden.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen