Pompoensoep met kokosmelk

Biologische Pompoensoep met kokosmelk voor 4 personen

Ingrediënten:
  • 1 biologische pompoenh
  • 1 kleine aardappel (om de soep te binden)
  • 1 biologisch ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 blikje kokosmelk (plus/minus 375 ml)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper
  • biologisch koriander
Bereidingswijze:

1. Snij de biologische pompoen in 4 parten en gooi de pitten weg of droog er een paar voor de biologische moestuin.
2. Hierna kan de biologische pompoen in kleinere stukjes gesneden worden (5 cm.)
3. Snij ook de ui, knoflook, gember in stukjes en zet een grote pan op het gasfornuis.
4. Verhit de pan met een eetlepel olijfolie en gooi vervolgens de ui en knoflook in de pan en blijf roeren (fruiten in olie) voor enkele minuten.
5. Gooi nu alle stukjes biologische pompoen erin en biologische gember en spatel het op zijn tijd rond voor 5 minuten.
6. Kook 1,6 liter water en giet het hete water in de pan met 3 blokjes biologische bouillon.
7. Laat het geheel 15 minuten koken en roer af en toe door de soep.
8. Na het koken kan je met de staafmixer pureren, biologische kokosmelk uit het blikje erbij en peper en biologische koriander.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Groen Nieuws

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen