Prins Charles waarschuwt voor landbouwbestrijdingsmiddelen

In een interview met De Telegraaf op 8 juni benadrukte prins Charles zijn zorgen over het veranderende klimaat, maar ook het milieu “Het toenemende verlies van de biodiversiteit maakt mij bang vertelde de prins. We lijken te zijn vergeten dat alles in de natuur met elkaar verbonden is, waaronder de mens.”

Te laat

Prins Charles is al sins de jaren 80 een groot voorstander voor een beter milieu. Ook in het interview zei hij: “Helaas gaat de vernietiging van het milieu nog altijd door” als er al iets verandert, gaat het heel langzaam. Te langzaam. En het komt te laat!

Vooral landbouwbestrijdingsmiddelen veroorzaken grote schade

“Helaas gaat de vernietiging van het milieu nog altijd door”, zei Charles in het interview van 8 juni. De prins doelde vooral op de chemicaliën die in de landbouw worden gebruikt. De landbouwbestrijdingsmiddelen vertelde de prins, komen uiteindelijk in onze rivieren en eindige in de zee, waar ze ongelooflijk veel schade veroorzaken aan al het leven in het water. Vaak zonder dat mensen er erg in hebben.”

verenigd koninkrijk

Vleeseters een grote oorzaak van de milieu problemen en opwarming van de aarde

Ook over de vleesconsumptie liet de prins weten dat deze moeten minderen of stoppen. De mensen zouden zich meer moeten gaan richten op het eten van planten. De prins is zelf vegetariër en heeft thuis in de Roal Gardens een biologische moestuin.

Bouwdrift moet aan banden

Prins Charles veroordeelde de bouwdrift van Amerika. “Sinds 1982 is een landbouwgebied ter grootte van de staat Indiana bebouwd. Deze vruchtbare grond had ook gebruikt kunnen worden voor plantaardige gewassen, die de wereldbevolking in de toekomst nog hard nodig gaan hebben, om alle mensen op aarde van voedsel te kunnen voorzien.

Prins Charles maakt zich sterk voor het behoud van de aarde

Prins Charles is voor het behoud van de aarde en veel onderwerpen die wij al beschreven hebben als duurzaamheid en natuurbescherming draagt hij uit aan iedereen die het wil horen. Zo ook minister Trump heeft het laatst nog moeten weten en Trump gaf toe dat we een natuurramp moeten voorkomen en haalde aan dat China en Rusland daar ook aan mee moeten werken om dat te voorkomen. Ook in een gesprek met de Franse minister van landbouw heeft hij het laatst nog gehad over de bodemgezondheid en het reduceren van broeikasgassen die vrijkomen binnen de landbouw. De reductie van broeikasgassen is niet alleen van de transport sector bevestigde de Franse minister en de landbouw speelt net zo’n belangrijke rol. Verder is de prins actief voor kleinere projecten die zich bezig houden met het milieu zoals biologische boerderijen, scholen, natuurbeschermingsorganisaties etc. De boodschap van prins Charles is duidelijk: spaar het milieu en safe the world!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen