Biologische boerenkool met vegan rookworst

Biologische ingrediënten

– 1,5 kilo aardappelen
– 600 gram gesneden boerenkool, of 1225 gram ongesneden
– 1 (Vegan) rookworst
– 40 gram boter
– 100 milliliter melk (of slagroom of zure room)
– 1 eetlepel mosterd
– Zout en peper of bouillonpoeder

Bereidingswijze

1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken.
2. Was (indien nodig) de boerenkool schoon en snijd hem fijn.
3. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout.
4. Leg de boerenkool erbovenop. Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar.
5. Breng intussen water in een pan aan de kook.
6. Voeg een beetje zout en de rookworst toe.
7. Haal na 20 minuten de worst uit de pan.
8. Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn.
9. Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Groen Nieuws

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen