spot_imgspot_img

Recordjaar voor Nederlandse wijnboeren door gunstig weer

Ben je op zoek naar een smakelijk glas Nederlandse wijn? Goed nieuws! Nederlandse wijnboeren hebben het afgelopen jaar opnieuw een recordjaar beleefd. De branchevereniging VNWP meldt dat het aantal wijngaarden groeide en bestaande wijnboeren een hogere productie draaiden, mede dankzij gunstige weersomstandigheden.

Toename in productie

Het afgelopen jaar zagen we een indrukwekkende groei in de productie van Nederlandse wijn. Met een stijging van maar liefst 30 procent ten opzichte van 2022 werden er ongeveer 1,7 miljoen flessen Nederlandse wijn geproduceerd.

Gunstige weersomstandigheden

Deze groei werd mede mogelijk gemaakt door gunstige weersomstandigheden. Een mild voorjaar met minimale nachtvorst en een zonnige nazomer droegen bij aan een succesvolle druivenoogst. Echter, de overvloedige regenval in juli bracht ook uitdagingen met zich mee door een verhoogde schimmeldruk.

Uitbreiding van wijngaarden

De trend van uitbreiding in de Nederlandse wijnbouw zet zich voort. Het totale areaal aan wijngaarden groeide naar ongeveer 302 hectare, waarbij Gelderland en Limburg de voornaamste provincies zijn waar deze wijngaarden te vinden zijn.

Nederlandse wijnboeren

Met een gestage groei van het aantal wijngaarden en een recordproductie van Nederlandse wijn, belooft de toekomst van de Nederlandse wijnindustrie steeds veelbelovender te worden.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
8.2 ° C
8.9 °
7.2 °
87 %
9kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img