Regelmatig regen met tijdelijk hogere temperaturen

Vanochtend ligt er een warmtefront over Nederland. Het regent in het hele land met tijden lichtjes. Dit zal de voorbode zijn van nog meer regen de komende dagen. Ook de wind waait reeds matig uit het westen, ook dit is de voorbode voor meer wind morgen.

Droger vanaf het noordwesten

De temperaturen liggen in de zuidoostelijke helft van het land eerst nog rond 4-5°C, later vanaf het noordwesten snel stijgend. Tegen de middag liggen de temperaturen overal rond 8-10°C. De buienactiviteit verminderd in de loop van de dag vanuit het noordwesten, maar buien blijven de hele dag mogelijk. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten. Hoogstens enkele opklaringen in het noordoosten in de namiddag, voor de rest zwaarbewolkt.

Morgen stormachtige wind

Ook morgen liggen de temperaturen tussen 8°C en 10°C. De dag zal wisselvallig verlopen met veel buien uit het westen. Veel zon hoeven we daarbij niet te verwachten. De wind waait matig uit het westen in het binnenland. Aan de kust hevige wind met windstoten tot 80km/h. Op de Wadden windstoten van boven 100km/h, mogelijk komt het daar ook tot een officiële storm. Vanaf donderdag terug kouder met een toenemende kans op winterse neerslag.