spot_imgspot_img

Wisselende dag met regenachtig weer en mogelijk onweer

Vandaag kunnen we een wisselvallige dag verwachten met bewolking en perioden van regen en motregen. In de loop van de middag neemt de intensiteit van de regen toe, vooral in het zuiden van het land.

Ochtend

Bewolkte ochtend met lichte regen en motregen. De temperatuur blijft gematigd met ongeveer 20°C. Een matige zuidwestelijke wind waait over het land, maar aan de kust en boven het IJsselmeer kan de wind krachtig zijn, tot wel kracht 6. Langs de westkust kan het zelfs af en toe hard waaien, met een kracht van 7.

Middag

In de tweede helft van de middag neemt de regenintensiteit toe, vooral in het zuiden. Het wordt aanbevolen om voorbereid te zijn op stevigere regenval in deze regio’s. De temperatuur blijft redelijk constant, met een maximum van ongeveer 20°C. De zuidwestelijke wind blijft matig, maar kan nog steeds krachtig zijn langs de kustlijn.

Avond

De avond blijft bewolkt en regenachtig, waarbij regen op veel plaatsen valt. In het zuidoosten kan er plaatselijk zelfs sprake zijn van veel neerslag. In het westen en noorden van het land neemt de kans op onweer toe. De zuidwestelijke wind begint geleidelijk af te nemen, vooral langs de kust. Landinwaarts blijft de wind meestal matig.

Weernieuws

Komende nacht kunnen we nog steeds regen verwachten, vooral in het zuidoosten van het land. Elders trekken er een aantal buien over, waarbij onweer mogelijk is. De temperatuur zal afkoelen tot ongeveer 15°C. De zuidwestelijke wind draait geleidelijk naar het westen en blijft matig, met af en toe een vrij krachtige wind aan de kust.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img