spot_imgspot_img

Regenachtige dinsdag met veel wind

De temperaturen liggen op deze dinsdagochtend tussen 10°C in het zuidwesten en 5°C in het noordoosten. Lokaal zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar op de meeste plaatsen is het bewolkt. Ook zijn er nog redelijk wat regenbuien actief deze ochtend en ook voormiddag. Er staat een lichte tot matige zuidelijke wind.

Lagedrukgebied trekt noordelijk langs

Onder de invloed van een kleine lagedrukkern dat iets ten noorden van Nederland langs trekt komen we stilaan in een westelijke stroming terecht. De wind draait gedurende de voormiddag langzaam naar het zuidwesten en neemt daarbij in kracht toe. Vanaf de middag neemt de kans op stevige regenbuien toe vanuit het zuidwesten. Vooral in de zuidwestelijke helft van Nederland zijn daarbij windstoten tot 80km/h mogelijk. In Zeeland mogelijk nog wat meer. De maxima bereiken 10°C, in het noordoosten wat minder met zo’n 8°C. In de loop van de avond neemt de buienactiviteit af vanuit het westen. Er staat een matige westenwind.

Morgen komt er alweer een nieuwe neerslagzone aankloppen. Die zorgt voor lichte regen rond de middaguren. De temperaturen liggen lager dan vandaag. De maxima bereiken zo’n 8°C. De zuidenwind trekt gedurende de dag terug aan. Op donderdag nog veel wisselvalligheid, maar temperaturen die tot 12-14°C kunnen stijgen. Vanaf vrijdag droger met aanhoudend extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Naar de verwachting zullen er meerdere warmterecords verbroken worden.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
12.3 °
86 %
2.7kmh
10 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
17 °
spot_imgspot_img