spot_imgspot_img

Regenachtige ochtend, later opklaringen in het noordwesten

Vanochtend ligt er een lichte neerslagzone over Nederland. Het gaat hier vooral om lichte regen. Het is ondertussen alweer een hele tijd droog doordat we onder de vleugels van een sterk hogedrukgebied zaten. Dat hogedrukgebied trekt nu steeds meer naar het zuiden, waardoor we in een eerder wisselvallig weertype terecht komen.

De westenwind neemt toe

De temperaturen liggen vanochtend tussen 7°C in het noordwesten en 4°C in het zuidoosten. De neerslagzone trekt langzaam zuidwaarts. In de namiddag trekt deze het land uit via België. Al blijven er ook in de namiddag vooral in het binnenland enkele lichte buien mogelijk. Vanaf de middag komen er van over de Noordzee enkele opklaringen binnenschuiven in het noordwesten. In de rest van het land blijft het bewolkt. Er staat een matige westenwind die later naar noordwest draait. Aan de Kust windstoten tot 75km/h. De temperaturen klimmen tot een 8-tal graden op de meeste plaatsen. In het zuidoosten moeten ze het met maxima rond 5°C doen.

Er wordt een westelijke circulatie in gang gezet met veel depressie activiteit op de Atlantische Oceaan. Daardoor zullen we de komende tijd te maken blijven krijgen met regelmatig regen en soms een stevige wind. Vooral op zaterdag veel wind met temperaturen boven 10°C. Vanaf maandag ook opnieuw meer neerslagkansen met temperaturen rond 6-7°C.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img