Regionaal eerste vorst in het zuidoosten, zwaarbewolkt en zachter elders

In het zuidoosten vriest het deze ochtend lokaal lichtjes, in de rest van Nederland blijven de temperaturen echter hangen door de wolkenlaag. De grens komt ergens te liggen op de lijn Zuid-Zeeland tot Oost-Overijssel. Ten westen daarvan zwaarbewolkt met temperaturen tussen 6°C en 9°C.

De tweedeling houdt stand

Deze voormiddag kan het ook in het westen regionaal even wat opklaren. In de zuidoostelijke helft van het land blijft de zon sowieso de hele dag schijnen. In de namiddag terug dichtere bewolking in het westen, de bewolking grens schuift nauwelijks op. De temperaturen zijn echter wel redelijk egaal verdeeld. De maxima liggen voor het hele land rond 10°C. In het zuidoosten koelt het ‘s avonds alweer snel af onder een heldere hemel. Het blijft de hele dag droog en er staat een lichte zuidenwind.

Morgenochtend wederom vorst in het zuidoosten, In Limburg en Noord-Brabant ook regionaal mistige condities. Na het optrekken van die mist tegen de middag, weer volop zon in het zuidoosten, in de rest van het land wisselend bewolkt. Vooral in het noorden zijn er in de voormiddag ook enkele buien mogelijk.