Reinig je huid met olie voor een zuivere huid

Er zijn verschillende huidtypen en elk huidtype heeft weleens last van een huid die niet helemaal meewerkt. De seizoenen veranderen en onze lifestyle verandert soms nog wel eens drastischer, om dan niet over andere zaken zoals hormonen en genen te beginnen. Bijna alles om ons heen heeft invloed op onze huid. Dit uit zich soms in het uitgeven van bakken geld aan verzorging, gezichtsbehandelingen of make-up om oneffenheden te verbergen. Het is niet makkelijk. En soms ben je even kwijt wat nou wel goed is voor je huid. De volgende tip is toepasbaar op ieder huidtype.

Het  beautygeheim

Olien zijn al jarenlang het  beautygeheim van diverse culturen. Wist je dat je je huid ontzettend goed kan reinigen met olie? Olie trekt olie aan en dat betekent dat je huid zowel schoon als gehydrateerd wordt als je olie als gezichtsreiniger gebruikt. Maar welke olie is geschikt voor jouw huid? Laten we even naar een paar interessante en toegankelijke olien op een rij zetten en wat voor effect ze op de huid kunnen hebben.

Jojoba voor de vette huid

Jojoba olie is een van de olien die niet vettig aanvoelt op de huid. Het is een olie die zelfs de meest vettige huid aan kan en het trekt snel in. Sterker nog, jojoba olie lijkt op onze huideigen olie. De olie is vloeibaar , daarom wordt het olie genoemd, maar eigenlijk is het een was. De olie is geel en is vrijwel geurloos. Jojoba is daarnaast heel voedend en zeer geschikt voor de droge huid. Gebruik jojoba olie om je huid te reinigen of als dagcreme(olie).

Tip: voor de onzuivere huid doe je er een paar druppels essentiele tea tree olie bij en zeg maar dag tegen die vervelende puistjes! Tea tree heeft ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen die zeer geschikt is voor de onzuivere huid.

Rozenbottelolie voor de rijpere huid

Rozenbottelolie (in het engels; rosehip oil) is tevens een olie die heel licht is, snel intrekt. De originele rozenbottel olie komt uit Chili, hoog uit het Chileense Andesgebergte, is biologisch en wordt koud geperst zodat alle kostbare werkstoffen behouden blijven. Deze olie zit boordevol vitamine A en C wat iedere huid kan gebruiken. Rozenbottel olie is  met name geschikt voor de droge en rijpere huid. De olie bevat namelijk een hoog GLA, dat is een essentieel vetzuur dat helpt om fijne lijntjes en uitdroging door de zon en luchtvervuiling aan te pakken. Rozenbottelolie kan helpen om pigmentvlekjes, striae en littekens te vervagen.

Tip: Masseer de olie 2 maal daags twee minuten goed in voor het vervagen van littekens en vlekjes.

Hennepzaadolie voor de gemengde huid

Wat is hennepzaadolie toch een veelzijdige olie en goed voor je huid. Hennepzaadolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Hennepolie kan helpen bij het voorkomen of behandelen van bepaalde huidaandoeningen zoals  psoriasis, eczeem en acne. Hennepzaadolie wordt door sommige weleens Moeder Natuur ’s meest perfect uitgebalanceerde olie genoemd, dit vanwege het feit dat het een perfect uitgebalanceerde 3:1 verhouding heeft van omega 3 en omega 6 essentiële vetzuren. Probeer in de ochtend en avond een paar druppels in te masseren.

Tip: De hoge voedingswaarden (eiwitten, b-vitamines en vetzuren) maken hennepzaadolie tot een ideale aanvulling op het eetpatroon voor vegetariërs en veganisten! Smeer het op je huid en neem iedere dag twee eetlepels voor je dagelijkse omega 3. Ben je al bekend met dit simpel schoonheidsritueeltje? Ik ben benieuwd welke olie jij gebruikt om je gezicht te reinigen en te verzorgen!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen