spot_imgspot_img

Schapen vandaag bij kunstwerk aan de Bredase Vlaszak

Fietsers en automobilisten met een frisse blik naar de bestaande kustwerken in gemeente Breda laten kijken. Dat is het uiteindelijke doel van kunstenares Merel van der Linden.

Inwoners aan de Vlaszak in Breda moeten niet raar opkijken als er meerdere schapen op de groenstrook in het centrum te zien zijn, want de schapen van gebruikte plastic materialen zullen dit weekend grazen aan de Vlaszak in Breda.

Schapenwei

Voordat een kunstwerk geplaatst wordt, gaat er vaak veel aan vooraf. Het proces van concept en de discussie waar het beeld komt te staan. Toch geen echte schapen vandaag bij het kunstwerk aan de Bredase Vlaszak, wat in eerste instantie wel het plan was.

De Vlaszak wordt tijdelijk een schapenwei in de openbare ruimte waarvan het kunstwerk een verhaal heeft. De 26 (plastic) schapen staan alleen op zaterdag aan de Vlaszak rondom het kunstwerk.

Grazend kunst

Wethouder Tim van het Hof heeft samen met initiatiefnemer en ruimtelijk ontwerper Merel van der Linden de aftrap gedaan bij de grazende schapen bij Het Offer van Isaac op zaterdag 11 december om tien uur in de morgen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
licht bewolkt
14.1 ° C
15.7 °
12.9 °
88 %
2.8kmh
44 %
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
do
14 °
spot_imgspot_img