spot_imgspot_img

Schitterende dag met veel zon en lokaal een regenbui

Vanochtend schijnt de zon met regelmatige onderbrekingen en blijft het op de meeste plekken droog. Een uitzondering vormt het noorden, waar later op de ochtend een bui kan ontstaan. De wind komt uit het westen en varieert van matig boven land tot vrij krachtig langs de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind zelfs krachtig, met een snelheid van windkracht 6.

Zonnige dag

Tijdens de middag wisselen zonnige momenten zich af met bewolkte perioden, en lokaal kan er een bui ontstaan. De maximumtemperatuur bereikt ongeveer 19°C. De westelijke wind blijft aanwezig, matig boven land en langs de kust, maar op het IJsselmeer en langs de kust kan de wind vrij krachtig tot krachtig worden, met snelheden van windkracht 5-6.

Bewolking

Naarmate de avond nadert, neemt de bewolking toe in het midden en zuiden, en begint het te regenen. In het noorden blijft er ruimte voor opklaringen, maar daar is nog steeds kans op een bui. De wind draait naar het westen en zwakt geleidelijk af tot een zwakke tot matige kracht. Alleen aan de noordkust behoudt de wind zijn (vrij) krachtige karakter, met een snelheid van windkracht 5 of 6.

Komende nacht

Gedurende de komende nacht zal regen zich concentreren in het zuidelijke deel van het land en geleidelijk naar het zuidoosten trekken. In het midden en oosten ontstaat mistvorming naarmate de nacht vordert.

De minimumtemperaturen variëren tussen 8°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Landinwaarts blijft de wind beperkt, terwijl aan zee en op het IJsselmeer een matige tot vrij krachtige westelijke wind waait. In het oostelijke Waddengebied kan de wind zelfs krachtig worden, met een snelheid van windkracht 6.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img