spot_imgspot_img

Het voormalige schoolgebouw aan de Tuinzigtlaan in Breda

De gemeente Breda heeft als doel om binnen 2018 en 2022 60.000 nieuwe woningen te realiseren. Het bouwproject aan de Tuinzigtlaan heeft hier een aandeel in. Het is de bedoeling dat er 235 woningen gebouwd gaan worden. Dit is bijna vijf procent van het uiteindelijke doel. Op de locatie staat momenteel een oud schoolgebouw. Deze zal herbouwd worden tot woonruimtes.

Locatie

De school ‘De Rooi Pannen’ zal verdwijnen en ruimte maken voor een grote hoeveelheid huizen. Hierbij zal er veel aandacht zijn voor de locatie en omwonende. De gebouwen van Easy Street, Curio Prinsentuin Van Cooth en het appartementencomplex Haag 5 worden meegenomen in de plannen

Er wordt alles aan gedaan om de nieuwe woningen te integreren in de al bestaande wijk. Zo is er besloten om op verschillende hoogtes te gaan bouwen. Dit biedt een speels perspectief en geeft meer energie aan de omgeving.

Bouwplan

Het schoolgebouw dat op dit moment nog op de locatie staat zal volledig verdwijnen. Tegen het eind van 2022 wordt de school gesloopt en kan de opbouw van de woningen beginnen. Het pand heeft als locatie en naam Tuinzigtlaan 12 en zal bestaan uit verschillende hoogtes. Zo zal het hoogste deel van dit complex iets minder dan 30 meter hoog worden.

De woningen binnen het appartementencomplex worden gemaakt voor verschillende doelgroepen. Met een ruim aanbod in verschillende prijsklassen kan iedereen iets vinden dat bij zijn/haar wensen past.

Extra Voorzieningen

Naast een appartementencomplex zal er een ondergrondse parkeerruimte gebouwd worden. Zo staan auto’s droog en veilig en blijft er tegelijkertijd meer ruimte voor een groene toon om het gebouw heen. Deze ruimte wordt benut voor de aanleg van een gemeenschappelijke privé binnentuin voor de bewoners. Een centrale ontmoetingsplek voorzien van veel groen. Aan de achterkant van het pand komt een park te liggen, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img