Slaapproblemen te verhelpen door kersensap of kamille thee

Slaapproblemen te verhelpen door kersensap of kamille thee

Kruiden of delen van een plant worden al eeuwenlang gebuikt omdat ze geneeskrachtige krachten hebben of een gunstig effect op je gezondheid. Zo kan kamille thee gebruiken voor slaapstoornissen, maar ook kersensap.

Kamille

Kamille thee bevat geen calorieën of cafeïne, maar heeft wel geneeskrachtige krachten en goede bijwerkingen. Kamille wordt al langer gezien als een populair middel tegen vele kwalen. Zo werd de plant in het verleden al gebruikt tegen hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid.

Menstruatie problemen

Tijdens de menstruatieperiode hebben heel wat vrouwen last van extra stress, spanning en buikkrampen. Kamillethee helpt niet alleen goed tegen spanning en krampen, maar ook tegen een opgeblazen gevoel omdat het de spijsvertering stimuleert. Zelfs opvliegers zouden met kamillethee verzacht kunnen worden.

Kamille tegen slaapproblemen

Sommige mensen grijpen graag terug naar grootmoedersrecepten voor de behandeling van veel voorkomende kwalen. Een klassiek voorbeeld van zo’n grootmoedersrecept is het gebruik van kamillethee als slaapbevorderend middel. Maar grootmoeders tijd ligt niet zo ver in het verleden, terwijl kamillethee veel verder terug in de tijd gaat. Extracten van deze plant worden al duizenden jaren gebruikt om de slaap te bevorderen.

Kanker voorkomen

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat regelmatig een kopje kamillethee drinken kanker kan helpen voorkomen. Dat komt door het stofje apigenine, dat de zogenaamde superkrachten van kankercellen wegneemt.

Wetenschappers van de Universiteit van Ohio ontdekten dat apigenine voorkomt dat borstkankercellen langer kunnen leven dan normale cellen. Ook stopt het de verspreiding van deze cellen en worden ze gevoeliger voor medicijnen. De stof werkt bovendien ontstekingsremmend.

Haarverzorging

Kamille helpt tegen haar uitval omdat het de haarwortel versterkt en je kan ook je haar ermee blonderen.Was er je haren met kamille thee en erna mag je het er uitwassen. Het geeft je haar ook glans en als je het dagelijks blijft doen, zal het haar steeds blonder worden.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Pexels

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen