Sloop van Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda

Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda
© Nieuws Vandaag

Na ruim zestig jaar gaat het Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda plaatsmaken voor een nieuwe bestemming. Het ziekenhuisterrein van maar liefst 60.000 m2 zal plaats bieden aan 290 nieuwe woningen. Het doel is om Park Langendijk in 2025 volledig af te ronden.

Circulair gesloopt

Een belangrijk aspect van deze herontwikkeling is duurzaamheid. De gebouwen van het voormalige ziekenhuis worden namelijk circulair gesloopt, wat betekent dat de vrijkomende materialen en grondstoffen worden hergebruikt als nieuwe bouwmaterialen. Zo wordt er invulling gegeven aan de duurzaamheidsdoelen van zowel projectontwikkelaar BPD als de gemeente Breda.

Woningen

Het is nog niet bekend wanneer de bouw van de eerste woningen zal starten. Wel zal naar verwachting in 2023 de verkoop van de eerste fase van start gaan. Er wordt dus volop gewerkt aan de plannen voor de nieuwe wijk op de locatie van het voormalige ziekenhuis.

Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk
© Nieuws Vandaag

De herontwikkeling van het Amphia Ziekenhuis Langendijk is een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid steeds belangrijker wordt bij grote projecten. Het hergebruiken van materialen en grondstoffen draagt bij aan een beter milieu en een circulaire economie. Daarnaast is het goed om te zien dat er op de voormalige ziekenhuislocatie ruimte komt voor nieuwe woningen, die bijdragen aan de woningnood in Nederland.

Park Langendijk

Al met al is de herontwikkeling van het Amphia Ziekenhuis Langendijk in Breda een mooie stap naar een duurzamere en betere toekomst. We kijken dan ook uit naar de realisatie van Park Langendijk en de nieuwe woningen die daar zullen verrijzen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
14.2 ° C
15.7 °
12.7 °
70 %
6.7kmh
75 %
do
15 °
vr
13 °
za
12 °
zo
8 °
ma
8 °

Gerelateerde artikelen