spot_imgspot_img

Smeltende sneeuw en stevige windstoten bij passage koufront

De algemene luchtdruk configuratie is nu al een tijdje hetzelfde. De lagedrukgebieden bevinden zich ten noorden van Nederland, en de hogedrukgebieden ten zuiden. Daardoor komen we in een westelijke luchtstroming met regelmatig neerslag door de aanvoer van over de oceaan. Meestal is dat regen, maar vandaag zit daar lokaal ook wat smeltende sneeuw bij.

Kortdurig felle neerslag

De dag start op de meeste plaatsen vrij droog, in het zuiden is er kans op wat motregen. Het is wel overal bewolkt met temperaturen om en nabij 7°C. Ook de rest van de voormiddag blijft het overwegend droog met temperaturen die iets stijgen naar zo’n 8°C. Vanaf de middag nadert het koufront het land vanuit het westen. Rond 13-14u trekt het front via de westelijke Kust het land binnen. Naar verwachting zal het kortdurig stevig doorregenen, dat is typisch voor een koufront. Tijdens die stevige neerslag zakt de temperatuur van 7-8°C naar 3-4°C op korte tijd.

Ook zijn er op die stevige neerslag band windstoten tot 80km/h mogelijk. Na het overtrekken van de stevige neerslag kan het nog een tijd licht blijven regenen. Met name in het noorden van het land kan die neerslag ook als smeltende sneeuw vallen door de lagere temperaturen achter het front.

Vanavond en vannacht zijn er nog enkele buien mogelijk in het noorden. Er komen steeds meer opklaringen tevoorschijn. Tegen morgenochtend is het op de meeste plaatsen volledig helder. Morgen met name in het zuiden veel zon met temperaturen rond 7°C. Zondag wordt een zeer natte dag, met lokaal erg veel neerslag. Vanaf maandag droger, en vanaf de tweede helft van volgende week waarschijnlijk een stuk zonniger.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img