spot_img

112 nieuwe bomen langs Tilburgse snelfietsroute naar Breda

Bomen kappen is nooit een fijne zaak – maar deze bomen zullen plaats maken voor een snelfietsroute. Daarnaast worden er eveneens 112 nieuwe bomen in een aangepaste berm geplaatst zodat ze lekker veel plaats hebben om te groeien.

Fietsroute tussen Tilburg en Breda

In 2018 werd er besloten dat er een snelfietsroute zou aangelegd worden tussen Breda en Tilburg. Deze fietsroute zou eveneens door de gemeenten Gilze en Rijen, en Oosterhout lopen. Op die manier kunnen mensen die aan de rand van Tilburg of Breda – of tussen de twee steden wonen met de fiets naar het werk in plaats van met de wagen.

De nieuwe fietssnelweg zal van het station in Tilburg over de gemeenten Gilze-Rijen en Oosterhout naar Breda lopen. Men probeert alvast ervoor te zorgen dat de fietssnelweg zoveel mogelijk tweerichtingsverkeer aankan en 4 meter breed is om fietsers genoeg plaats te geven.

Bomen kappen in Tilburg

Spijtig genoeg moeten er bomen gekapt worden om het Tilburgse deel van de snelfietsroute aan te leggen. Daarnaast zijn er eveneens 59 bomen die zo dicht bij het nieuwe tracé liggen dat ze door de werkzaamheden beschadigd gaan worden. Op die manier is het beter dat de bomen gekapt of verplaatst worden.

Aangepaste groeiplaats voor nieuwe bomen

Door het feit dat men de fietssnelweg op de meeste plekken tot 4 meter breed zal maken is er genoeg plaats voor een aangepaste groeiplaats voor bomen. Op die manier hebben de bomen plek zat om te groeien. Deze aangepaste plek vormt dan ook een groene berm en zorgen er eveneens voor dat fietsers beschermd zijn tegen weer, wind en natuurlijk ook de hete zon in de zomer. In totaal zullen er 112 nieuwe bomen van 17 verschillende soorten worden aangeplant langs de fietssnelweg.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen