spot_imgspot_img

De Faam van snoepjesfabriek tot levendige stadswijk in Breda

Breda – In en rondom de voormalige snoepjesfabriek De Faam wordt momenteel een levendige nieuwe stadswijk ontwikkeld, waar wonen, werken en ontspannen centraal staan. Hierbij wordt met veel zorg en respect gekeken naar de kenmerkende historische elementen van De Faam. Dit biedt straks de unieke mogelijkheid om te wonen, te werken en te verblijven op het terrein van De Faam en in de directe omgeving.

Wonen in een oude snoepfabriek

Het behoud van de karakteristieke bouwdelen, zoals de schoorsteen, de schermmuur en de fabriekshal, staat hoog in het vaandel. Bij de architectuur van de nieuwe gebouwen wordt inspiratie geput uit het verleden, zodat ze mooi samensmelten met het historische karakter van het naastgelegen plan Eureka.

Hierbij wordt er tevens gezorgd voor een naadloze integratie van de openbare ruimte, waardoor deze één harmonieus geheel vormt met het plangebied van Eureka. In de gehele wijk worden diverse aangename verblijfsplekken gecreëerd, zowel binnen als buiten, waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en genieten.

Levendige stadswijk in Breda

Het bruisende karakter van De Faam wordt versterkt door de creatieve en ondernemende geest van de bewoners en bezoekers. De wijk ademt een energieke sfeer, waarin mensen elkaar stimuleren en inspireren. De Faam wordt daarmee niet alleen een plek om te wonen en te werken, maar ook een ontmoetingsplaats waar ideeën tot bloei komen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img