spot_imgspot_img

Kan ik met sporten buikvet verbranden?

Om buikvet kwijt te raken is bewegen en sporten nummer een. Elke dag minstens een half uur actief bewegen is noodzakelijk om ziekte beelden als hart en bloed vaat ziekte tegen te gaan, maar ook om buikvet te verminderen. Het teveel aan voedingstoffen, met name geraffineerde suikers, wordt opgeslagen als reserve in het buikvet.

Je kunt deze extra energie en ook buikvet het beste verbranden door veel te bewegen. Soms is dit klussen, fietsen, maar ook een lange wandeling van minstens een half uur kan het verschil maken tussen een ‘welvaartsbuikje’ of lekker slank zijn.

Hoe actiever, hoe sneller je buikvet verbrand

Het is van groot belang dat je minstens elke dag een half uur actief beweegt Aërobe oefeningen, rennen, fietsen of zwemmen – kunnen een grote afname van het buikvet bespoedigen.

Koolhydraten zijn ook suikers

Als geheugen steuntje: de koolhydraten zijn voornamelijk suikers en zetmeel. In de darmen worden de koolhydraten omgezet in glucose. Koolhydraten zijn nodig om warm te blijven en je spieren halen er energie uit. Te veel is nooit goed en minder helpt je af van je buikvet.

Koolhydraten zitten in bijna alles wat je eet, bijvoorbeeld in brood, aardappels, macaroni, rijst, erwten, bonen, fruit, snoep, koekjes, en chips.

Kortom: Voor mensen die overdag moeten werken, niks anders op dan na werktijd elke dag minstens een halfuur actief bewegen en minder suikers en koolhydraten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
licht bewolkt
14.1 ° C
15.7 °
12.9 °
88 %
2.8kmh
44 %
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
do
14 °
spot_imgspot_img