spot_imgspot_img

Staking bij Bredase snoepfabriek van Perfetti Van Melle

Vanaf zondagavond ligt de Perfetti Van Melle snoepfabriek in Breda stil vanwege een staking van medewerkers. Dit komt voort uit een conflict over de nieuwe cao, waarbij medewerkers meer loonsverhoging eisen vanwege de inflatie. De snoepfabrikant weigert echter om de portemonnee te trekken, wat heeft geleid tot een staking van drie dagen.

Zoetwarenbranche

De staking bij de snoepfabriek in Breda is volgens de FNV het begin van een estafettestaking in de Nederlandse zoetwarenbranche. Het is de bedoeling dat er na de staking bij Perfetti Van Melle wordt gestaakt bij een andere koek- of snoepfabriek. De zoetwaren-cao heeft in totaal ongeveer 11.000 medewerkers verdeeld over bijna tweehonderd bedrijven. Ook personeel van bedrijven zoals Mars en Verkade valt onder deze cao.

Onzekerheid over impact van de staking

FNV-bestuurder Eric Brouwer geeft aan dat er bij Perfetti Van Melle ongeveer 600 mensen werken en dat hij hoopt dat ongeveer 200 van hen zullen gaan staken. Het is nog onduidelijk wat de impact van de staking zal zijn op de productie en levering van snoepgoed. Of de staking zal leiden tot lege snoepschappen, is nog niet bekend.

Conflict over cao

Het conflict tussen de medewerkers van de Perfetti Van Melle snoepfabriek en de snoepfabrikant gaat over de nieuwe cao. De medewerkers eisen meer loonsverhoging vanwege de inflatie, terwijl de fabrikant weigert om hieraan toe te geven. Het is niet de eerste keer dat er een cao-conflict is bij Perfetti Van Melle. In 2019 staakten medewerkers van de fabriek in Breda ook al vanwege een conflict over de cao.

Geen snelle oplossing in zicht

Het is nog niet duidelijk hoe het conflict tussen de medewerkers van de snoepfabriek en de snoepfabrikant zal worden opgelost. Er is geen snelle oplossing in zicht en het is mogelijk dat er meer stakingen zullen volgen in de Nederlandse zoetwarenbranche. Vooralsnog lijkt het erop dat de staking bij Perfetti Van Melle in Breda de komende dagen zal voortduren.

Er is nog geen actieve staking georganiseerd door vakbond FNV voor bedrijfspand in Breda.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img