spot_img

Start van periode met zacht en wisselvallig weer

Gisteren was het in het noorden nog volop winter. Er kon zelfs een eerste ijsmarathon geschaatst worden. De veerpont naar Ameland kon zelfs een tijdje niet uitvaren, doordat delen van de Waddenzee deels bevroren waren.

Stijgende temperaturen

Gisteren is dan ook de stijging van de temperaturen ingezet. En die stijging gaat vandaag onverminderd door. De zachtere lucht komt binnenwaaien vanuit het zuidwesten onder de invloed van een zuidwestenwind. Vanochtend kan het in het uiterste noordoosten nog vriezen. In het zuidwesten temperaturen rond 4°C. De gradatie van zuidwest naar noordoost blijft aanhouden. De maxima liggen rond 2°C in het noordwesten en 8°C in het zuiden. Deze voormiddag en in de vroege namiddag zijn er regionaal opklaringen mogelijk. Lokaal kan er in de voormiddag wat regen vallen. Vanaf de avond in het zuiden wat lichte regen op een afzwakkend front.

Vannacht en morgen stijgen de temperaturen nog verder door naar zo’n 7-8°C op de meeste plekken. Daarbij is er geen tekort aan buien. Er staat dan ook een matige westenwind, die vooral vanaf de middag opkomt. Vanaf woensdag liggen de temperaturen boven 10°C. In het zuidoosten is een lokale 15°C zelfs niet uitgesloten. Dit zijn extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Het blijft wel wisselvallig.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen