spot_imgspot_img

Start van periode met zonnig en droog lenteweer

Gisteren was een minder dagje op vlak van weernieuws. Maar vanaf vandaag gaan we weer de toer op zoals afgelopen weekend. En dat zonnig en droog lenteweer kan wel eens een tijdje kunnen aanhouden als we de modellen mogen geloven.

Weinig wind met aangename temperaturen

Het weer in het nieuws zal de meeste mensen wel aanstaan. Vanochtend is er nog heel wat lage bewolking aanwezig in Nederland. De minima liggen om en nabij de 3°C. In de gebieden waar er vanochtend al opklaringen aanwezig zijn liggen de temperaturen rond het vriespunt. De focus van de opklaringen ligt eerst boven het noordoosten en zuidoosten, maar al snel trekt de resterende bewolking via het westen weg. Tegen de middag is de bewolking allemaal weggetrokken. De temperaturen kunnen stijgen tot een aangename 10°C, in combinatie met een zeer lichte oostelijke wind.

Vannacht kan het door de opklaringen flink afkoelen. De minima liggen morgenochtend op grote schaal net onder het vriespunt. In het oosten lokaal tot -3°C. Morgen volop zonnig met gelijkaardige maxima. Ook de rest van de week zonnig, met temperaturen die zowel ‘s nachts als overdag dalen. Tegen het einde van de week ‘s morgens temperaturen tot -5°C.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
89 %
6kmh
97 %
wo
10 °
do
12 °
vr
7 °
za
7 °
zo
6 °
spot_imgspot_img