spot_imgspot_img

Code geel in Brabant door stevige onweersbuien

Vanochtend begon de dag in Breda met veel bewolking. Hier en daar was er een bui, maar deze waren zeer plaatselijk van aard. De wind waaide matig uit het zuidwesten, en aan de westkust was er af en toe sprake van een vrij krachtige wind.

Stevige buien met kans op onweer

In de loop van de middag trokken er enkele stevige buien over het gebied. Met name in het oosten van Breda was er kans op onweer. Gelukkig brak later op de middag de zon door in het westen van de stad. De middagtemperatuur bereikte ongeveer 22°C, terwijl de wind matig uit het zuidwesten blies. Aan de zuidwestkust nam de wind af en toe toe tot krachtig, windkracht 6.

Enkele bui in het noorden

In de avondperiode waren er opklaringen te verwachten in Breda. Wel zou er nog een enkele bui voorkomen in het noordelijke deel van de stad. De wind bleef matig uit het zuidwesten waaien, met af en toe een vrij krachtige wind aan de zuidwestkust.

Overwegend droog

Komende nacht bleef het op de meeste plaatsen in Breda droog. De minimumtemperatuur zou rond de 13°C liggen. De wind zou zwak tot matig zijn, met af en toe een vrij krachtige wind aan de westkust.

Weeralarm

Het KNMI heeft voor Breda een weeralarm afgegeven vanwege de verwachte weersomstandigheden. Er wordt gewaarschuwd voor zware onweersbuien, vooral in het zuidoosten van de stad. Bewoners en bezoekers worden geadviseerd om voorzorgsmaatregelen te treffen en eventuele updates van het KNMI in de gaten te houden.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
4.1 ° C
5 °
3.3 °
85 %
5.4kmh
93 %
di
8 °
wo
10 °
do
10 °
vr
8 °
za
6 °
spot_imgspot_img