spot_imgspot_img

Tiende Stoptober trekt duizenden mensen die willen stoppen met roken

Duizenden mensen zetten zich schrap voor een moedige poging om hun verslaving aan sigaretten te doorbreken. Ze hebben zich aangemeld voor Stoptober, een initiatief dat voor de tiende keer wordt georganiseerd door onder andere het ministerie van Volksgezondheid, het Longfonds, de Hartstichting en KWF. Gedurende deze stopmaand worden deelnemers dagelijks ondersteund en begeleid via een speciale app. Dit jaar wordt zelfs de 500.000e stopper verwacht, wat aangeeft hoe populair en effectief dit programma is.

Een groeiend succes

Stoptober heeft door de jaren heen aan populariteit gewonnen en heeft jaarlijks meer dan 50.000 deelnemers aangetrokken. Bekende persoonlijkheden zoals schrijver Herman Brusselmans, First Dates-gastheer Sergio Vyent, en tv-persoonlijkheid Maxime Meiland hebben zich dit jaar bij de beweging gevoegd.

De kracht van 28 dagen

Volgens de organisatoren is 28 dagen stoppen precies lang genoeg om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn tegen die tijd verdwenen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat mensen die erin slagen om vier weken rookvrij te blijven, vijf keer meer kans hebben om voorgoed te stoppen met roken. Het is een cruciale periode waarin de geest en het lichaam de voordelen van een rookvrij leven beginnen te voelen.

Stoptober

Een van de pijlers van Stoptober is de speciaal ontworpen app die deelnemers dagelijks voorziet van begeleiding en ondersteuning. Deze app biedt praktische tips, motivatie en informatie om de uitdaging van het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Het is als een persoonlijke coach die altijd binnen handbereik is.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
13.4 ° C
14.5 °
12.2 °
75 %
5.6kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img