spot_imgspot_img

Windstoten door storm Franklin treft westelijke kustlijn

Het weer in het nieuws begint wat eentonig te worden. Ook vandaag staan wind en regen weer centraal in het weernieuws. Gisteren viel er veel neerslag en vannacht passeerde er een stevig koufront met hevige regen en windstoten tot boven 120km/h. Vandaag wordt weer een winderige dag, met aan de Kust zware windstoten door storm Franklin.

Drielingstorm: derde storm op week tijd

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog en vrij helder, maar daar komt al gauw verandering in. Vanaf de Noordzee nadert er een neerslaggebied, dat rond 9u00 aan land komt. De wind waait de hele voormiddag stevig door uit westelijke richting. De windstoten kunnen oplopen tot 110km/h aan de westelijke kustlijn en op de Waddeneilanden. Het neerslaggebied kan voor wat smeltende sneeuw zorgen in het (noord)oosten van het land bij temperaturen rond 2°C, in de rest van het land regen bij temperaturen rond 5°C deze voormiddag. Vanaf de middag draait de wind naar het noordwesten en stijgen de temperaturen naar zo’n 7°C. Het wordt geleidelijk aan droger met in de late namiddag opklaringen vanuit het noordwesten. Ook deze namiddag blijven er windstoten tot 110km/h mogelijk aan de Kust en 90km/h in het binnenland. Weeralarm code geel is daarvoor van kracht. Storm Franklin wordt de derde storm op minder dan een week tijd, dat is zeer uitzonderlijk en is nog maar enkele keren waargenomen in de recente geschiedenis.

Morgen veel bewolking met regelmatig wat lichte regen of motregen bij, er staat een matige zuidwestenwind met temperaturen rond 7°C. Woensdag droger en zonniger. Op donderdag en vrijdag zijn er enkele buien mogelijk. Daarna lijkt het rustiger en droger te gaan worden met koudere nachten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img