spot_imgspot_img

Vandaag kunnen we genieten van een stralende zon en aangename warmte

Het weerbericht van vandaag begint met zonnige en droge omstandigheden in de ochtend, waarbij de wind uit het zuiden komt en een zwak tot matige kracht heeft.

Zomerse warmte

In de middag zien we naast de zon ook perioden van bewolking. De kans op een bui blijft beperkt. De temperatuur stijgt op veel plaatsen tot zomers warme waarden, variërend van maximaal 24°C vlak aan zee tot mogelijk 30°C in het zuidelijke deel van het land.

De wind begint matig vanuit het zuiden, maar in de westelijke helft van het land draait de wind later naar het westen en neemt matige kracht aan, wat lokaal voor wat afkoeling zorgt.

Toenemende Bewolking

Naarmate de avond vordert, neemt de bewolking geleidelijk toe, vooral vanuit het zuidwesten. Het blijft droog, maar pas aan het einde van de avond bestaat er in het uiterste (zuid)oosten een kans op een bui. De wind draait naar het zuiden en behoudt een zwakke tot matige intensiteit.

Buien

Komende nacht trekt een aantal buien over het land, waarbij er een kleine kans op onweer is. De minimumtemperatuur daalt naar 17°C. De wind, afkomstig uit zuidelijke richtingen, blijft zwak, maar langs de kust kan deze matig zijn.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img