spot_imgspot_img

Bodemherstel bij historisch tankstation aan de Teteringsedijk

Het historische Texaco-tankstation en rijksmonument de Driesprong aan de Teteringsedijk in Breda staat voor een uitdaging: de bodem bevat zware metalen en zeer giftige chloorverbindingen. Om deze verontreiniging aan te pakken, zal de grond worden gesaneerd. Pas nadat dit proces is voltooid, kan de restauratie van het monument en de nieuwbouw plaatsvinden.

De Driesprong aan de Teteringsedijk 236 in Breda is niet zomaar een tankstation. Het is een rijksmonument dat zijn historische charme heeft behouden. Echter, onder het oppervlak ligt een probleem dat aangepakt moet worden om de toekomst van dit waardevolle erfgoed veilig te stellen.

Verontreinigde bodem

De bodem van het voormalige Texaco-tankstation is ernstig vervuild. Zware metalen en zeer giftige chloorverbindingen hebben zich in de grond opgehoopt, wat een potentieel gevaar vormt voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Deze verontreiniging moet dringend worden aangepakt om verdere schade te voorkomen.

Om de problematische verontreiniging aan te pakken, is besloten om de grond te saneren. Dit houdt in dat de verontreinigde bodem wordt verwijderd of behandeld, zodat de schadelijke stoffen worden geƫlimineerd of verminderd tot een aanvaardbaar niveau. Dit proces vereist expertise en zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat de sanering effectief en veilig wordt uitgevoerd.

Een belofte voor de toekomst

Na de sanering kan de restauratie van het monument en de nieuwbouw eindelijk plaatsvinden. Het historische tankstation zal worden hersteld in zijn oorspronkelijke glorie, met respect voor de architectuur en het karakter ervan. Dit zal een positieve impuls geven aan de omgeving en een eerbetoon zijn aan het rijke verleden van het tankstation.

De sanering van de zwaar vervuilde grond van de Driesprong is niet alleen een noodzakelijke stap om het monument te behouden, maar ook een belofte voor de toekomst. Het herstel van dit historische erfgoed zal een blijvende waarde toevoegen aan de gemeenschap en degenen die het tankstation bezoeken. Bovendien draagt het bij aan een schonere en gezondere leefomgeving voor iedereen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img