Tienduizend dieren doodgeschoten voor de lol

Laat de dieren niet schieten, teken het initiatief

Jaarlijks worden vele tienduizenden dieren doodgeschoten voor de lol van een kleine groep hobbyjagers in Noord-Brabant. Door de nieuwe Wet Natuurbescherming zal de provincie naar verwachting vanaf voorjaar 2016 al dan niet een goedkeurende verklaring moeten geven voor de hobbyjacht (ook wel plezierjacht genaamd). Ook wordt de hobbyjacht in natuurgebieden mogelijk. Wij vinden dat de beslissing om dieren voor de lol te mogen doden niet bij de provincie hoort te liggen. Dieren horen overal in het land op dezelfde manier beschermd te worden en daar is landelijk beleid voor nodig.

Nederlanders is tegen de plezierjacht

We zijn er ook van overtuigd dat voor de plezierjacht binnen Noord-Brabant geen draagvlak bestaat. Zodra de nieuwe wetgeving van kracht is (naar verwachting voorjaar 2016), is het moment om binnen provincie Noord-Brabant een fundamentele discussie te voeren over het al dan niet toelaten van jacht zonder enig nut of zonder enige noodzaak.

Via dit burgerinitiatief

Kunnen we ervoor zorgen dat de provincie deze nieuwe wetgeving voor het eerst kritisch bespreekt voordat de nieuwgekozen leden van Provinciale Staten besluiten de hobbyjacht al dan niet toe te staan. Daarvoor zijn 1.000 handtekeningen vereist, uw hulp kan bepalend zijn! Klik op onderstaande button om te ondertekenen. Vraag ook familie en bekenden om formulieren in te vullen zodat we snel het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen binnen hebben!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen