spot_imgspot_img

Transavia schrapt vluchten door tekort aan vliegtuigen

Luchtvaartmaatschappij Transavia kampt met problemen, de budgetmaatschappij van Air France-KLM, kampt met een tekort aan vliegtuigen en schrapt daarom vluchten in mei en juni. Het is nog niet bekend om hoeveel vluchten het precies gaat, maar de luchtvaartmaatschappij wil waar mogelijk vluchten omboeken of alternatieven aanbieden. Het schrappen van vluchten moet voorkomen dat passagiers op het laatste moment te horen krijgen dat hun vlucht niet doorgaat.

Materieel tekort

De problemen bij Transavia worden veroorzaakt door een tekort aan materieel. Drie leasetoestellen van Blue Air, een Roemeense maatschappij die onlangs failliet ging, kunnen nog niet de lucht in omdat er problemen zijn met papierwerk. Twee andere vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de problemen de komende twee maanden niet zijn opgelost.

Compensatie voor passagiers

Eerder besloot Transavia al om 5 procent van de vluchten te schrappen in april en mei vanwege het tekort aan vliegtuigen. De vluchten die nu geschrapt worden, komen daar nog bovenop. Passagiers die te maken krijgen met een uitgevallen vlucht krijgen zo snel mogelijk bericht van Transavia. Tot nu toe hebben zeker 2000 passagiers een claim ingediend voor de annulering van hun vlucht. De compensatie voor deze annulering ligt waarschijnlijk tussen de 250 en 400 euro, aldus claimorganisaties.

Alternatieve oplossingen

Transavia doet er alles aan om de overlast voor passagiers zoveel mogelijk te beperken. Waar mogelijk worden vluchten omgeboekt of alternatieve vliegtuigen ingezet. Daarnaast kunnen passagiers ervoor kiezen om hun vlucht om te boeken of hun geld terug te krijgen. Transavia heeft een speciale pagina op haar website waar passagiers informatie kunnen vinden over de geannuleerde vluchten en de mogelijke oplossingen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img