Opnieuw drukte op snelwegen en in treinen naar België

Opnieuw drukte op snelwegen en in treinen naar België. De toestroom van Nederlanders die vanwege de lockdown in eigen land gaan winkelen of dineren in België, leidt daar tot geërgerde reacties.

Drukte in treinen naar België

Het is erg druk in de treinen naar België. Voldoende afstand houden in de Intercity Brussel of regionale grenstreinen is daardoor onmogelijk. Dus raadt de NS af om met de trein naar België te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is.

Verkeersdrukte

De ANWB meldt woensdag op Twitter dat er aan het einde van de ochtend zo’n 20 minuten vertraging was op de snelwegen richting België. Woensdagavond wordt er een opvallend rustige avondspits op Nederlandse snelwegen verwacht.

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx noemde het in radioprogramma ‘De wereld vandaag’ niet erg sociaal, solidair of verstandig dat Nederlanders de oproepen om weg te blijven volledig negeren.

België opent cultuursector

De Belgische regering heeft besloten om de theaters en bioscopen weer te openen, nadat de Raad van State eerder op de dag had geoordeeld dat de sluiting van de cultuursector buiten proporties is.

Ook doet vandaag demissionair zorgminister Hugo de Jonge opnieuw een dringende oproep om niet te gaan funshoppen en borrelen in de horeca in België of Duitsland, waar de detailhandel en horeca wel gewoon open zijn.