spot_imgspot_img

Treurige en grijze zondag

Gisteren vroor het op sommige plekken in het noordoosten van Nederland voor het eerst matig (-5°C), op het KNMI weerstation in Eelde werd het -6.2°C. Vanochtend liggen de temperaturen hoger. Tussen 5°C in het oosten en 8°C in het westen.

Veel bewolking met een regenachtige voormiddag

Vanochtend ligt er een warmtefront boven Nederland. Overal is het zwaarbewolkt en regent het lichtjes. In de voormiddag is er met enige regelmaat kans op lichte regenbuien. Deze kans is het grootst in de zuidelijke helft van Nederland. Achter het warmtefront zitten hogere temperaturen klaar, de maxima liggen rond 8-10°C en worden bereikt in de late namiddag. In de namiddag neemt de kans op buien af, maar vooral in het zuiden kunnen er nog buien voorkomen. Het blijft ook overal bewolkt met een lichte, in Zeeland matige zuidwestenwind.

De nieuwe week start droger maar bewolkt, dinsdag nog wat kans op lichte regen. Vanaf woensdag droog met vanaf vrijdag toenemende kansen op zonneschijn. De temperaturen dalen langzaamaan gedurende de week tot zo’n 5°C zondag.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
2.4 ° C
3.4 °
0.6 °
90 %
6.9kmh
100 %
wo
3 °
do
3 °
vr
0 °
za
1 °
zo
2 °
spot_imgspot_img