spot_imgspot_img

Tuinen van Genta is een nieuw woongebied in Breda

Het bouwproject Tuinen Genta heeft hoge ambities. De woonwijk wordt een plek waar wonen en leven samenkomt. Zo is er ruimte voor een leven in het park en met veel groen om je heen, terwijl je toch stads woont.

Locatie

Tuinen Genta komt aan de westelijke rand van het Brabantpark te liggen. De omliggende wijk is een levendig gebied met veel sportopties en basisscholen. Het centraal station ligt op loopafstand. Tuinen Genta komt namelijk lange het spoor aan de zuidkant te liggen. Naast het station ligt het centrum ook om de hoek.

Fijne Wijk

Het project focust op huizen met een fijne uitstraling, maar heeft nog meer aandacht voor de buurt. Het is prettig om een mooi huis te hebben maar volgens de ontwikkelaars is een fijne wijk nog veel belangrijker. Er wordt alles aan gedaan om de wijk fijn in te richten en aantrekkelijk te maken.

Een van de onderdelen van fijne wijk is de natuur. Naast het dichtbijgelegen Brabantpark krijgt de locatie ook een eigen park. Het spoorpark vormt een groene boulevard waar woningen aan grenzen. De naam van het bouwproject Tuinen Genta verraadt het al, naast het spoorpark zijn er meerdere tuinen. Zo is er de Genta tuin en een fabriekstuin. De fabriekstuin is een hersteld gebied wat vroeger bij de sigarenfabriek hoorde.

Woonvoorzieningen

De 175 woningen die in de woonwijk komen te liggen zijn verdeelt in verschillende prijsklassen voor een breed publiek. Zo zijn er 139 koopwoningen van verschillend formaat. Daarnaast is er ruimte voor 36 sociale huurwoningen.

De verkoop van de huizen is momenteel afgerond. De volgende stap is het daadwerkelijke starten van de bouw. In het voorjaar van 2022 zal deze fase van start gaan. Naar verwachting kunnen de eerste huizen opgeleverd worden in de winter van 2023.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img