spot_imgspot_img

Tweedeling in temperatuur en weertype deze namiddag

Vanmorgen is het op enkele regio’s na weer zwaarbewolkt. Vooral vlak aan de Kust en op de Wadden kunnen de wolken wat plaats maken voor opklaringen. Ook vandaag kan het op sommige plaatsen, met name in het binnenland, opnieuw mistig zijn. De temperaturen liggen tussen 1°C in het zuidoosten en 5°C in het noordwesten.

Merendeel van het land onder het wolkendeken

In de loop van de voormiddag, en vooral vanaf de middag schuift de bewolking grens langzaam naar het zuidoosten. Volgens de verwachtingen zou die echter niet veel verder geraken dan de lijn Rotterdam-Assen. Ten noordwesten van die lijn kan de zon vandaag volop gaan schijnen, de temperaturen kunnen daardoor ook stijgen naar waarden boven 7°C. Ten zuidoosten van deze lijn is het een ander verhaal. Het blijft daar de gehele dag zwaarbewolkt, waardoor de temperaturen ook blijven hangen rond 4-5°C. In de provincie Limburg lijkt de mist het hardnekkigst te zijn, de temperaturen lopen daar niet veel verder op dan 2-3°C. Er staat een lichte zuidwestelijke tot westelijke wind.

De rest van de week gaat uitermate treurig verlopen. Tot zondag krijgt de zon alvast geen kans. Het blijft bewolkt, en ook mist zal regelmatig van de partij zijn. Een positief punt: regen lijkt er niet of amper te gaan vallen. De maximumtemperaturen blijven tussen 5-7°C hangen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img