spot_imgspot_img

Uitslaande woningbrand verwoest bovenverdieping in Tilburg

TILBURG – De brandweer is dinsdagnacht uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan de Brahmsstraat in Tilburg. Er zijn meerdere bewoners die rook hebben ingeademd en zijn nagekeken door het ambulancepersoneel.

Brandweer van Tilburg

Rond 01.20 uur werd de brandweer gealarmeerd en schaalde snel op. De brand ontstond om nog onbekende reden op de bovenverdieping van een rijtjeshuis. Om uitbreiding van het vuur naar omliggende huizen te voorkomen, werden ook deze gecontroleerd door de Tilburgse brandweer.

Bovenverdieping

De brandweer heeft de brand weten te blussen, maar de bovenverdieping van de woning is volledig verwoest. De straat was tijdens de brand afgesloten voor het verkeer.

Omwonenden

Het incident trok veel bekijks van omwonenden. Een bewoner van een paar huizen verderop vertelt: “We werden gewekt door blauwe lichten en gebons op het raam.” De buurt hoorde ook twee knallen, vermoedelijk van gesprongen ramen.

Woningbrand

Volgens omwonenden brak er jaren geleden ook brand uit bij hetzelfde gezin dat meerdere kinderen heeft. Die brand liep met een sisser af, in tegenstelling tot deze nacht. Er zijn gaten zichtbaar onder de nok en onderaan het dak. Rond 03.00 uur was de brandweer klaar met nablussen.

De brandweer heeft de brand kunnen blussen, maar de bovenverdieping van de woning is volledig verwoest.

Deel artikel

Meer over

Net binnen

Nieuws Vandaag
Nederland
bewolkt
17.5 ° C
19.5 °
16.7 °
87 %
6.5kmh
98 %
di
17 °
wo
21 °
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
spot_imgspot_img