spot_imgspot_img

Vanaf vandaag zonniger, morgen kouder

In tegenstelling tot de afgelopen week start de dag vandaag in sommige delen van Nederland wél zonnig. Vooral in het noordoosten kan het ‘s ochtends reeds helder zijn. Goed nieuws, want later trekken die brede opklaringen naar de rest van het land.

Koudere nachten

Door de opklaringen in het noordoosten, kan het daar vanochtend vriezen. De minima liggen daar rond -2°C, in de rest van het land liggen de minima rond 4°C. De opklaringen trekken in de loop van de voormiddag naar het zuidwesten. Tegen de middag zou de hele noordoostelijke helft van Nederland al in de zon zitten. In de rest van het land begint de bewolking ook open te breken. Enkel in Zeeland kan het tot na zonsondergang duren voordat alle bewolking weg is. De maxima liggen rond 5-6°C, bij een lichte oostenwind.

In de loop van de avond gaan de temperaturen snel beginnen dalen onder de heldere hemel. Morgenochtend temperaturen overal onder het vriespunt. Lokaal kunnen de temperaturen zelfs zakken tot -5°C. Ook zijn er kansen op mist, die kan aanvriezen. Opletten voor gladde wegen dus. Overdag temperaturen net boven 0°C, met opklaringen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.6 ° C
15.1 °
13.9 °
92 %
7kmh
100 %
wo
17 °
do
17 °
vr
18 °
za
17 °
zo
14 °
spot_imgspot_img