spot_imgspot_img

Ook vandaag geregeld stevige regenbuien verwacht

Vanochtend schijnt in het noordoosten af en toe de zon en is het droog, elders overheerst de bewolking met vooral in het westen regen. Daar valt plaatselijk meer dan 50 mm in 24 uur. Er staat eerst amper wind. Aan de Zeeuwse en later ook Hollandse kust staat een (vrij) krachtige noordwestenwind, windkracht 5-6. In het zuiden en westen wordt de noordwestenwind geleidelijk matig.

Pittige onweersbuien in het Oosten

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien die in het oosten samen kunnen gaan met onweer en veel regen in korte tijd. In het westen valt in 24 uur plaatselijk meer dan 50 mm. Het wordt ongeveer 19°C. De noordwestelijke wind is landinwaarts matig en langs de zuidwest- en westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met aan zee zware windstoten rond 75 km/u.

Buien in het Westen en Zuiden

Vanavond onweert het eerst nog plaatselijk in het oosten. Verder zijn er vooral in het westen en zuiden buien, in het noordoosten klaart het plaatselijk op. De noordwestenwind is langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met kans op zware windstoten rond 80 km/u. Boven land is de wind overwegend matig.

Buien trekken Zuidoostwaarts

Komende nacht trekt een gebied met buien zuidoostwaarts. In de tweede helft van de nacht wordt het in het westen droog. De minimumtemperatuur wordt 13°C. Langs de kust en boven het IJsselmeer komt de wind uit het noordwesten en is krachtig, eerst mogelijk nog hard, windkracht 7, met langs de noordwestkust nog zware windstoten rond 75 km/u. Boven land is de wind westelijk en matig.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img