spot_img

Vandaag vrij zonnig, morgen zeer veel regen

Achter het koufront dat gisteren doortrok zaten veel opklaringen. Die opklaring zijn ook vanochtend nog aanwezig. In de eerste uren na zonsopgang is het zo goed als overal volledig helder. De minima liggen rond 3°C.

In het noorden vanaf de middag meer bewolking

Ook de rest van de voormiddag verloopt zo goed als overal zonnig. Vanaf de middag komt er echter meer middelhoge bewolking opzetten vanuit het noorden. De namiddag verloopt daardoor in de noordelijke helft van Nederland bewolkt. In de zuidelijke helft kan de zon met perioden nog schijnen. De maximumtemperaturen bereiken overal ongeveer 7°C. Overdag blijft het overal droog, de wind blaast uit het zuidwesten. In de voormiddag een eerder lichte tot matige wind, maar die neemt toe gedurende de dag. ‘s avonds windstoten tot 80km/h in het noordwesten. In de avond begint het vanuit het noordwesten licht te regenen, een voorbode van wat er ons morgen staat te wachten.

Komende nacht intensiveert de regen. Het warmtefront blijft slepen over Nederland. Tot ongeveer 5:00 in de ochtend blijft het licht tot matig regenen. Morgenochtend tijdelijk wat droger, al zijn er ook nog heel wat buien actief met windstoten tot 80km/h. In de late voormiddag komt het koufront dan binnentrekken, die voor matige tot hevige neerslag zorgt. De neerslagtotalen kunnen vooral in het midden van het land oplopen tot 50mm. Ter vergelijking: normaal valt er zo’n 80-90mm op een hele maand.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen