spot_imgspot_img

Vandaag wisselend bewolkt met enkele buien en veel wind

Na het doortrekken van het koufront gisteren komen we in een luchtsoort van polaire oorsprong terecht. De temperaturen zullen wat lager liggen, vanochtend rond 4°C, maar er zal wel meer kans zijn op zonneschijn vandaag en morgen.

Stevig windveld in het noorden vanochtend

Door een kleine lagedrukkern die zich ten noorden van Nederland richting Denemarken begeeft staat er in de noordelijke helft van het land een stevige wind in de ochtenduren. Daarbij zijn er windstoten tot 90km/h mogelijk, op de Wadden mogelijks nog wat meer. Maar dat is niet het enige weernieuws vandaag. In de noordoostelijke helft van het land zijn er vanochtend buien mogelijk onder invloed van die lagedrukkern. In de rest van het land is het wisselend bewolkt in de voormiddag. Deze namiddag zwakt de wind af en trekt de neerslag weg. Het wisselend bewolkt weertype houdt overal aan. De temperaturen stijgen tot zo’n 6-7°C. Tegen de avond klaart het overal op en gaat de wind liggen. Perfecte omstandigheden voor een koude nacht.

Het weer in het nieuws morgenochtend: de eerste vorst op grote schaal sinds een lange tijd. Op de meeste plaatsen temperaturen rond -1°C. In de loop van de dag meer hoge bewolking en meer wind. Maar over het algemeen een mooi zonnige dag met maxima rond 6°C. Vanaf zondag terug meer bewolking, meer regen en iets hogere temperaturen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img