spot_imgspot_img

Vandaag zacht, noord-zuid verdeling op Kerst

Gisteren is de zachtere lucht opgerukt vanuit het zuidwesten. Die zachtere lucht houdt Nederland vandaag in zijn greep. Maar vanaf morgen komt daar opnieuw tijdelijk verandering in.

Bewolkt met enkele buien

Vandaag verloopt grotendeels bewolkt. Lokaal is er een tijdelijke opklaring mogelijk, maar de bewolking heeft over heel Nederland de bovenhand. Vooral in de noordelijke helft van Nederland zijn er ook nog enkele regenbuien mogelijk. De temperaturen liggen de gehele dag rond 7-8°C. In de namiddag en avond in het noorden iets dalende. In de loop van de nacht zet die daling zich voort.

Koude lucht valt binnen vanuit het noorden op Kerst

Tegen Kerstochtend vriest het in de noordelijke helft van Nederland. In het uiterste noorden zelfs tot -5°C. In het zuiden nog temperaturen rond 2-3°C. Die grote verschillen blijven gedurende eerste Kerstdag aanhouden. Rond de middag tot -2°C in het noorden en 3°C in het zuiden. In de noordelijke helft van het land kan de zon uitbundig schijnen. Bovenop de lage temperaturen staat er nog een koude matige oostenwind. In het zuiden kan het met tijden licht regenen. Als de neerslag noordelijker geraakt is ook ijzel en eventueel sneeuw niet uit te sluiten. De tweedeling houdt ook op tweede Kerstdag stand. Vanaf volgende week stijgen de temperaturen dan weer naar 7°C. Er breekt een wisselvallige en ronduit zachte periode aan.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img