spot_imgspot_img

Veel bewolking, maar vrij zacht

Vanochtend is het zo goed als overal volledig bewolkt. Een dek van lage bewolking heeft zich afgelopen nacht over het land neergelaten. In het zuiden kan er in de ochtenduren nog wat motregen vallen. Er staat een lichte tot matige zuidwestenwind.

Stabiele temperaturen door het wolkendek

De temperaturen liggen vanochtend rond 8°C, dat zijn eveneens de minima voor vandaag. Normaal liggen de minima in deze periode van het jaar rond 1-2°C. Door de laag bewolking kan het ‘s nachts nauwelijks afkoelen. De bewolking is als het ware een dekentje dat de lucht daaronder warm houdt. Overdag geldt het omgekeerde: door de bewolking kan de energie van de zon het aardoppervlak minder goed bereiken, waardoor de temperaturen niet al te veel stijgen. Dat is ook vandaag het geval, de maxima liggen rond 9°C. De temperatuur blijft dus opvallend stabiel, dat zal ook morgen weer het geval zijn. Voor de rest blijft het de hele dag grotendeels bewolkt. In het zuiden en westen zijn er enkele spaarzame opklaringen mogelijk. De namiddag verloopt droog.

Morgen wederom bewolkt met een gelijkaardig temperatuurverloop als vandaag. Vooral in de voormiddag is er kans op motregen. Donderdagvoormiddag wat lichte regen, daarna meer opklaringen. Vooral vrijdag en zaterdag lijken vrij zonnig te gaan verlopen, met maxima rond 6°C en minima onder het vriespunt. Lokaal kunnen de temperaturen zelfs richting -5°C gaan ‘s morgens, door de afwezigheid van bewolking.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
half bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.3 °
75 %
5.6kmh
78 %
do
16 °
vr
20 °
za
20 °
zo
21 °
ma
22 °
spot_imgspot_img