spot_imgspot_img

Veel bewolking met regen vanuit het zuidwesten

Gisteren viel er lokaal nog een winterse bui met korrelhagel. Heel wat Nederlanders trokken echter naar de Ardennen voor de sneeuw te bewonderen. Op de Hoge Venen ligt er nu zo’n 20cm, en daar valt de komende dagen nog wel wat bij. Vandaag start de dag op de meeste plekken nog vrij zonnig met minima rond het vriespunt in het binnenland en rond 4°C aan de Kust.

Fronten naderen Nederland in de namiddag

Al in de voormiddag komt er meer bewolking opzetten vanuit het zuidwesten gelinkt aan het warmtefront. Tegen 15 uur is het overal bewolkt, de eerste lichte neerslag bereikt het zuidwesten reeds rond de middag. Tegen de avond regent het overal lichtjes. Een warmtefront staat gekend om de relatief lichte neerslag die er mee gepaard gaat. Later op de avond bereikt een tweede front: een occlusiefront het zuidwesten van Nederland. Dit front verplaatst zich sneller dan het warmtefront en haalt het warmtefront als het ware in. Vandaar dat de neerslag gewoon zal aanhouden. Vanaf de avond zal er door dat occlusiefront hevigere neerslag komen opzetten vanuit het zuidwesten. Morgenochtend verlaat ook dat front het land via het noordoosten. De maxima liggen vrij laag voor de tijd van het jaar, op de meeste plaatsen niet meer dan 3-4°C. Er staat de hele dag een matige zuidenwind.

Morgen wisselend bewolkt met enkele buien en terug iets hogere temperaturen. De maxima liggen rond 6-7°C. Vanaf maandag gaat een hogedrukgebied het weer domineren. Dat zorgt voor weinig neerslag. Afhankelijk van de positie kan het daarbij vrij koud en zonnig worden of net bewolkt met mistkansen en vrij zacht. Beide scenario’s liggen momenteel nog open voor de tweede helft van volgende week.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img