spot_imgspot_img

Het weernieuws van vandaag: aanhoudend bewolkt en miezerig

De bewolking is ook weer vandaag het weer in het nieuws. Vanochtend ligt er een dik wolkendek boven het land. De opklaringen blijven zorgvuldig buiten de landsgrenzen. De minima liggen rond 7°C op de meeste plaatsen.

Koufront zorgt voor lichte regen

Deze voormiddag is er overal lichte regen mogelijk van een koufront dat zich traag van het noordwesten naar het zuidoosten beweegt. Door de relatief hoge luchtdruk zal het meestal wel bij lichte regen of miezerig blijven. Er staat een lichte wind uit westelijke richting. Deze namiddag focust de meeste neerslag zich op de zuidelijke helft van Nederland. In de latere namiddag zijn er in het uiterste noordwesten (op de Wadden) enkele opklaringen mogelijk. In de rest van het land blijft het bewolkt. Doordat er achter het koufront koudere lucht zit, geraken de temperaturen vandaag niet hoger dan 7-8°C.

Het weernieuws

In de avond trekt de wind in het noordwesten aan en draait deze naar het noordwesten. Vannacht zijn er windstoten tot 90km/h mogelijk aan de noordelijke Kustlijn, in de rest van het land blijft het rustig. Vrijdag en zaterdag meer kans op zon, met zaterdagochtend kans op vorst. Daar blijft het weernieuws voorlopig bij, winterweer blijft buiten de vooruitzichten staan.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
89 %
6kmh
97 %
wo
10 °
do
12 °
vr
7 °
za
7 °
zo
6 °
spot_imgspot_img