spot_imgspot_img

Veel regen met vannacht sterke windvlagen

Het weernieuws blijft in dezelfde moot hangen als de afgelopen dagen. Het blijft op en top herfstweer met veel wind. Vanochtend is het nog vrij rustig, er staat een matige zuidelijke wind bij een 4-tal graden.

Langdurige regen met stevige windstoten vanavond

Het blijft vandaag de hele dag zwaarbewolkt. Vanochtend regent het op de meeste plekken licht. Rond de middag intensiveert de regen, met vooral in het midden van het land hogere intensiteiten. De temperaturen liggen vanmiddag rond 10°C, wat aan de hoge kant is voor dit jaargetijde. In de namiddag wordt het vanuit het westen geleidelijk aan droger, het blijft overal bewolkt. De wind trekt verder aan, met vooral in de noordwestelijke landshelft veel wind. De windstoten kunnen daar oplopen tot 90km/h, in de rest van het land eerder zo’n 75km/h. Vanaf 16u00 ontstaat er weeral een nieuw neerslaggebied boven Nederland, dat vooral in het midden van het land veel neerslag teweeg zal brengen. De neerslagzone blijft stationair hangen, tot het koufront rond 22u00 Nederland zal bereiken. Dat koufront zal gepaard gaan met intense regen, maar ook vooral extreme windstoten. De laatste modelberekeningen tonen windstoten tot 140km/h aan de Kust en 120km/h in het binnenland. In tegenstelling tot vrijdag zullen deze aller hevigste windstoten wel van korte duur zijn, enkel op het koufront zelfs kunnen deze waarden lokaal gehaald worden. Na het koufront, dat rond 2u00 het land verlaat, wordt het wederom rustiger en droger.

Het weer in het nieuws voor morgen: wederom stormachtig. Een kleine depressiekern zorgt vooral aan de Kust voor windstoten tot boven 100km/h. Ook morgen zal er weer een hele plens water vallen. Lokaal valt er de komende 3 dagen meer dan wat er normaal op een halve maand valt. Vanaf woensdag wordt het stilaan droger en zonniger.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img