Vegetarische & biologische zuurkool met rozijnen en rookworst

Vegetarische zuurkoolschotel 3 personen, ingrediënten zoveel mogelijk biologisch. 
  • 700 gram kruimige aardappelen (geschild)
  • 500 gr zuurkool
  • 2 vegetarische rookworsten 200 gram. (Garden Gourmet).
  • 1 appel
  • Rozijnen 2 handjes
Bereiding

Rookworsten in gekookt water leggen voor 15 minuten. ( niet koken).
Doe de geschilde aardappels met water in een grote pan en zuurkool er boven op. Breng aan de kook in ca. 20 min. Afgieten, maar wel een beetje kookvocht erin laten zitten en door elkaar stampen. Rozijnen en appel in stukjes erbij. Rookworst in dunne schijfjes snijden en ook er aan toevoegen. Alles door elkaar hutselen met een lepel.

Rookworst

Vega rookworsten bevatten veel minder verzadigde vetten, ongeveer evenveel eiwitten en zout. Wel vaak zit eiwitpoeder uit eieren of melkeiwit er aan toegevoegd (dus niet 100% vega). Alleen de ‘Rookworst’ van de Vegetarische slager is veganistisch. Eet smakelijk!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen