Ingrediënten
– 1 vega noten-paddenstoelenbrood (Feestfavoriet)
– 20 g platte peterselie
– 1 bakje cressmint anijs (Feestfavoriet)
– 12½ g bieslook
– 1 persmandarijn
– 2 tl gedroogde dragon
– 80 g jonge bladsla met veldsla
– 1 el truffelolie
– 50 g Parmezaanse kaas
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Bereid het noten-paddenstoelenbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie.
4. Knip de cressmint los en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm.
5. Pers de mandarijn uit.
6. Meng de peterselie, cressmint, bieslook en dragon door de sla.
7. Besprenkel met de truffelolie en het mandarijnsap en breng op smaak met peper.
8. Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas boven de salade.
Tip: Serveer het brood met de salade
Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom