Verregende dag met stijgende temperaturen

Gisteren viel er op heel wat plekken al grote hoeveelheden regen. Vandaag gaat het nog maar eens een hele tijd regenen. De dag start zoals gewoonlijk overwegend bewolkt. Vooral in het zuidwesten zijn er enkele opklaringen mogelijk. We starten vandaag met temperaturen die overal rond 8°C liggen.

Warmtefront passeer in de middag

Rond 10 uur bereikt het warmtefront het zuidwesten van Nederland. Het front trekt gedurende de middag en namiddag naar het noordoosten. Het gaat vooral over lichte neerslag, er staat ook een matige zuidenwind, die in de loop van de namiddag naar west draait en in sterkte toeneemt. Vanaf 15 uur wordt het stilaan droger vanaf het zuidwesten, ook achter het warmtefront blijft het gewoon zwaarbewolkt. In de latere namiddag en avond periode komt de zachtere lucht achter het warmtefront Nederland binnenlopen vanuit het zuidwesten. In de middag op de meeste plaatsen nog rond 8-9°C, in de avond stijgen de temperaturen naar 11-13°C.

De extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar houden ook morgen, overmorgen en zaterdag nog aan. De temperaturen kunnen in het zuiden zelfs stijgen tot 15°C. Ook de minima liggen extreem hoog. Er zullen meerdere warmterecords verbroken worden. Het wordt ook stilaan droger. Morgen nog kans op wat regen en veel bewolking, vanaf vrijdag meer kans op opklaringen en droger.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
motregen/regen
9.4 ° C
10.1 °
8.8 °
80 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
11 °
do
14 °
vr
13 °
za
12 °

Gerelateerde artikelen