spot_imgspot_img

Vleermuizenkasten tijdens onderhoud in Smaragdstraat in Breda

In de Smaragdstraat in Breda hebben de mysterieuze bewoners van de nacht een welkom toevluchtsoord gevonden. De kastjes die rondom de straat te vinden zijn, blijken vleermuiskasten te zijn. Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de nabijgelegen flats kunnen vleermuizen nu een veilige plek vinden in deze speciaal ontworpen kasten.

Vleermuizen

Vleermuizen hebben een unieke manier van leven, waarbij ze voornamelijk in de nachtelijke uren actief zijn. Overdag rusten ze uit en schuilen ze in donkere en beschutte locaties, zoals kieren en gaten van bomen of gebouwen. Deze schuilplaatsen bieden bescherming tegen roofdieren en creëren een geschikte omgeving voor hun voortplanting.

Onderhoudswerkzaamheden

De flats aan de Smaragdstraat in Breda ondergaan momenteel onderhoudswerkzaamheden. Dit kan voor verstoring zorgen bij de vleermuizen die hun rustplaatsen in de buurt van de flats hebben gevonden. Om ervoor te zorgen dat de vleermuizen tijdens deze werkzaamheden niet in gevaar komen, zijn er vleermuiskasten geplaatst.

Vleermuiskasten

De vleermuiskasten die strategisch rondom de Smaragdstraat zijn geplaatst, bieden een veilig alternatief voor de vleermuizen tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Deze kasten zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke omgeving van vleermuizen na te bootsen en bevatten kenmerken zoals smalle ingangen en ruimtes waarin de vleermuizen kunnen rusten. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en vormen een aanvulling op de bestaande leefomgeving van de vleermuizen.

Ze zorgen ervoor dat vleermuizen hun natuurlijke rust- en verblijfplaatsen kunnen behouden. Daarnaast dragen vleermuiskasten bij aan het behoud van de lokale vleermuispopulatie en bevorderen ze de biodiversiteit in de omgeving.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img